5G.

 

5G is de toekomst van mobiel internet. Het is onvoorstelbaar snel en betrouwbaar. De technische mogelijkheden zijn eindeloos. Gelukkig zijn al onze mobiele abonnementen 5G Ready.

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie en de opvolger van 4G. Het netwerk is veel sneller en kan meer bandbreedte aan dan haar voorgangers. Het zorgt daarmee voor een stabieler netwerk op drukke plekken, zoals op bijvoorbeeld grootschalige festivals. Het 5G-netwerk maakt gebruik van fotonica. Een techniek waarmee grote hoeveelheden draadloze data verwerkt en overgedragen worden via lichtdeeltjes.

 

 

5G

5G

Waar kan je 5G voor gebruiken?

Het 5G-netwerk is voor zowel particuliere- als zakelijke gebruikers. Het bedrijfsleven zal vooral steeds meer gaan automatiseren via Internet of Things. Maar denk ook aan toepassingen in steden, huizen en auto’s die nog veel meer dan nu via internetconnecties ontwikkeld en gebruikt zullen worden.

Voordelen 5G

 

Het 5G-netwerk biedt veel voordelen ten opzichten van zijn voorganger 4G. Hieronder hebben we de voordelen van 5G op een rij gezet:

 

Sneller

Het 5G-netwerk wordt zo gemaakt dat het snelheden tot 20 Gbps aan kan. De reactietijd van 5G is onder de 1ms. Een enorme vooruitgang ten opzichte van oudere netwerken. Ter vergelijking: bij 4G is dat 30 tot 50ms.

 

Nog betrouwbaarder

De snelheid van het 5G-werkt zorgt voor hele lage latency; de tijd die nodig is om verbinding met een netwerk te maken voordat de gegevensoverdracht begint. Hiermee ontstaan nieuwe kansen. Denk aan het verder ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, de medische wetenschap, kunstmatige intelligentie en de verbetering van databeveiliging bij overheden en bedrijven.

 

5G nodig voor Internet of Things

De meeste apparaten zullen de komende jaren aangesloten worden op ‘Internet of Things (IoT)’. Dat wil zeggen dat verschillende apparaten verbonden zijn met internet en onderling gegevens uitwisselen. Verwacht wordt dat er de komende jaren miljarden apparaten worden aangesloten op IoT. Om dat te dragen is een groter netwerk nodig. Bovendien moet het netwerk om kunnen gaan met de onderlinge communicatie van dit soort apparaten, ook wel machine to machine communicatie. Het 5G netwerkt kan hier dus mee omgaan.

 

 

5G testen?

  • Er zijn in Nederland al meerdere proeven gedaan met 5G-frequenties. Deze worden gedaan in besloten testomgevingen op laboratoriumschaal. Het eerste 5G-basisstation in Nederland is onlangs in de lucht gebracht. Netwerkleverancier Ericsson en Vodafone hebben dit station gezamenlijk succesvol opgezet in Maastricht. Doel van het netwerk is om zo veel mogelijk te testen. De techniek van het 5G-netwerk moet zo worden doorontwikkeld.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Zorg dat je altijd online bent

Bel gratis met onze telefonie specialist Marc

Bel: 088-0309600

Bel: 088-0309600

Wat kan je van ons verwachten?

  • Je ontvangt binnen één werkdag een prijsopgave
  • We bekijken alle mogelijkheden bij jou op locatie
  • Installatie wordt geregeld en binnen één week online
  • Vraag de offerte aan

    De Nederlandse Provider levert alle soorten zakelijke telefonie voor ondernemers.

  • Kies je diensten


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitrol 5G in Nederland.

 

Europese lidstaten hebben toegezegd om rond 2020 tenminste één grote stad te voorzien van een 5G-netwerk. De grote Nederlandse operators, waaronder De Nederlandse Provider, hebben de belofte gedaan om in 2020 te starten met de uitrol van 5G. Meld je vast aan voor de pilot!

 

Vraag vrijblijvend een 5G offerte aan