Start je gratis maand.

We gaan zorgen dat je verliefd wordt op De Nederlandse Provider.

Meer informatie

ISDN stopt: VoIP is het alternatief

ISDN stopt vanaf september 2019. Een logisch gevolg aangezien deze traditionele manier van bellen duur is in onderhoud en het bedrijfsleven de afgelopen jaren al massaal is overgestapt naar bellen over internet (VoIP). Bellen via VoIP biedt namelijk technisch en commercieel veel voordelen ten opzichten van ISDN. Voor de bedrijven die nog niet zijn overgestapt, zet De Nederlandse Provider aan de hand van 5 vragen uiteen waarom VoIP het alternatief is voor traditioneel bellen.

 

Inhoudsopgave

 1. Wat is ISDN?
 2. Wanneer stopt ISDN?
 3. Waarom stopt ISDN?
 4. Wat is het alternatief?
 5. Wat zijn de voordelen van VoIP?
 6. Hoe stap ik makkelijk over van ISDN naar VoIP?

 

1.   Wat is ISDN?

ISDN is de opvolger van analoge telefonie. Al in 1915 werden in Nederland de eerste analoge kabels voor het ‘Public Switched Telephone Network’ aangelegd. Eind jaren ’90 kreeg analoge telefonie er een digitaal broertje bij, namelijk  het ‘Integrated Services Digital Network’. In de volksmond ook wel ISDN genoemd. ISDN veroorzaakte een revolutie in telecomland. Bedrijven konden via ISDN tegelijkertijd bellen en /of internetten. Tegenwoordig valt bellen via het ISDN en analogie telefonie onder traditionele telefonie.

 

2. Wanneer stopt ISDN?

Per september 2019 stopt ISDN, de meervoudige analoge telefonie, enkelvoudige ISDN1/2 enkelvoudig en meervoudige ISDN1/2 verdwijnen.

 

ProductEinddatumOpmerking
Analoge telefonie enkelvoudigBlijft bestaanVoor lift, alarm, fax, etc.
Analoge telefonie meervoudig1 september 2019
ISDN1 enkelvoudig1 september 2019
ISDN1 meervoudig1 september 2019
ISDN2 enkelvoudig1 september 2019
ISDN2 meervoudig1 september 2019
ISDN151 januari 2021
ISDN201 januari 2021
ISDN301 januari 2021

 

3.   Waarom stopt ISDN?

Er zijn meerdere redenen waarom ISDN stopt. De weg voor VoIP, of hosted telefonie, is de afgelopen jaren vrijgemaakt toen glasvezel, DSL en kabel zorgde voor snel en stabiel breedband internet. De geluidskwaliteit van het bellen over internet laat de geluidskwaliteit van traditionele telefonie ver achter zich en bovendien zijn er in combinatie met VoIP veel extra functionaliteiten beschikbaar. Bijvoorbeeld het integreren van vaste- en mobiele telefonie, het koppelen van je CRM-pakket of eenvoudig telewerken. ISDN stopt daarnaast omdat de techniek duur is in onderhoud. De afgelopen jaren zijn er dan ook al een flink, lees een verviervoudiging in de afgelopen twee jaar, aantal bedrijven overgestapt naar het volwaardige alternatief Voice over IP. ISDN stopt dus omdat het commercieel gewoonweg niet meer interessant is.

 

4.   Wat is het alternatief?

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden van VoIP bellen. Zodat jouw bedrijf straks, als ISDN stopt, goed voorbereid is en niet te maken krijgt met onverwachte verrassingen. Denk bijvoorbeeld aan de migratietijd van ISDN naar VoIP. De Nederlandse Provider helpt jouw organisatie moeiteloos met de overstap naar internetbellen. Voor iedere situatie biedt De Nederlandse Provider maatwerk.

 

Er zijn grofweg twee mogelijkheden voor VoIP:

Jouw bedrijf maakt gebruik van een lokale PBX (telefooncentrale). We sluiten je telefooncentrale aan op VoIP door middel van een SIP-trunk. De extra functionaliteiten zijn dan direct beschikbaar. Lees verder

 

Jouw bedrijf wil gebruikmaken van Hosted VoIP, dus geen telefooncentrale meer op kantoor en bellen vanuit de cloud. Nu ISDN stopt, biedt het jou als ondernemer veel extra mogelijkheden. Onze technische experts helpen jou graag bij het maken van de juiste keuzes. Neem contact met ons op of bekijk ons filmpje.

 

Meer weten? Lees verder over de mogelijkheden.

 

5.   Wat zijn de voordelen van VoIP?

 1. Internetbellen is goedkoper dan traditioneel bellen. Door te bellen via VoIP zakelijk bespaar je direct op je maandelijkse abonnementskosten en beltikken.
 2. Door over te stappen van traditionele telefonie naar VoIP heb je toegang tot de nieuwste functionaliteiten.
 3. De telefoonnummers van jouw organisatie veranderen niet. De Nederlandse Provider zorgt voor nummerbehoud.

 

Lees alle voordelen van VoIP hier.

 

6.  Hoe stap ik makkelijk over van ISDN naar VoIP?

Makkelijk overstappen nu ISDN stopt? De Nederlandse Provider regelt het gewoon. Hoe het werkt:

 1. Bel of mail ons.
 2. Bij ons zit altijd een technische expert klaar om je te informeren over alle mogelijkheden.
 3. De Nederlandse Provider verstuurt dezelfde dag een offerte op maat.
 4. Daarna gaan we aan de slag! De Nederlandse Provider bereidt de telefooncentrale alvast voor en stelt een nummerplan op.
 5. De Nederlandse Provider zorgt voor de gehele installatie op locatie en zet telefoonnummers over. Bekijk de checklist

 

Lees verder

Meer informatie over de VoIP abonnementen?

Klik hier