Start je gratis maand.

We gaan zorgen dat je verliefd wordt op De Nederlandse Provider.

Meer informatie

SIP Trunk: de voordelen op een rij

Ben je je aan het oriënteren op het aanschaffen van een SIP Trunk? Wellicht duizelen alle technische termen je dan. We leggen het zo kort en simpel mogelijk aan je uit.

Door een SIP Trunk kun je VoIP bellen (bellen over internet) met je bestaande telefooncentrale. Tot op heden bellen veel telefooncentrales nog via ISDN-lijnen, maar ISDN stopt volgend jaar. Om je telefooncentrale te kunnen blijven gebruiken, heb je daarom een SIP Trunk nodig. Die SIP Trunk sluiten we aan op jouw telefooncentrale. Vanaf dat moment belt jouw organisatie over Zakelijk VoIP. Maar wat zijn dan precies de voordelen van zo’n SIP Trunk?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een SIP Trunk?

1. SIP Trunk is de makkelijkste manier om over te stappen naar VoIP

Heel veel bedrijven hebben al een telefooncentrale en een zakelijke internetverbinding. En dat is precies wat je nodig hebt om met VoIP te bellen. Het grote voordeel van een SIP Trunk is dat je je bestaande toestellen kunt blijven gebruiken. Maar hoe werkt dat dan precies? We sluiten jouw bestaande telefooncentrale aan op de aanwezige internetverbinding, zodat je online bent. Vervolgens melden wij jouw telefooncentrale aan op ons platform. Op die manier kun je over VoIP bellen over de beveiligde internetverbinding. Als je telefooncentrale in een later stadium is afgeschreven, kun je overstappen op onze Hosted VoIP. Een telefooncentrale op locatie is dan niet meer nodig.

2. SIP Trunk zorgt voor besparing op abonnementskosten

Je bespaart financieel flink op de abonnementskosten met een SIP Trunk. Je hebt namelijk geen dure analoge of ISDN-netlijnen meer nodig. In plaats daarvan maak je gebruik van je bestaande internetverbinding en betaal je voor een SIP Trunk. De kosten hiervan zijn veel goedkoper dan die van de traditionele lijnen, zoals je gewend was.

Wil je SIP Trunk gratis proberen? Vraag het hier aan.

3. SIP Trunk zorgt voor besparing op gesprekskosten

Je bespaart met een SIP Trunk wel 20 tot 70 % op de gesprekskosten. Wanneer je belt over VoIP zijn je beltikken veel lager dan bij het ouderwetse ISDN of PSTN bellen. Ben je benieuwd welke kostenbesparing jij kan realiseren? Neem hier contact op voor een gratis besparingsanalyse.

4. Vestigingen bellen onderling gratis

SIP Trunk is nog interessanter als je meerdere vestigingen hebt. Met behulp van onze SIP Trunk koppelen we alle vestigingen eenvoudig aan elkaar, ongeacht het merk van de lokale telefooncentrales. Onderling bellen tussen de vestigingen is daarmee gratis.

5. Optimale bereikbaarheid en flexibel

Je krijgt bij een SIP Trunk altijd minimaal twee telefoonlijnen. Daardoor ben je altijd bereikbaar, zelfs als je in gesprek bent. Uitbreiden gaat daarnaast veel eenvoudiger dan bij ISDN. Vanuit onze Online klantenportal kun je heel eenvoudig per maand het aantal gesprekskanalen verhogen of verlagen. SIP Trunk is dus de ideale oplossing om mee te groeien met jouw organisatie.

6. SIP Trunk is geschikt voor alle typen telefooncentrales

SIP Trunk is geschikt voor alle telefooncentrales. Heb je nog een analoge of ISDN-telefooncentrale? Geen probleem. We plaatsen een converter, zodat jouw telefooncentrale alsnog kan werken met een SIP Trunk en kan bellen via VoIP zakelijk.

7. Eenvoudig nieuwe functies toevoegen

Kies je voor VoIP bellen met onze SIP Trunk? Dan kun je eenvoudig nieuwe functies toevoegen, zoals vast-mobiel-integratie. Een uitkomst voor als je in de toekomst optimaal bereikbaar wilt zijn op je vaste- en mobiele toestel. Alle voordelen van vast-mobiel-integratie lees je hier.

8. Maximale betrouwbaarheid

Jouw telefooncentrale wordt met een SIP Trunk van De Nederlandse Provider aangesloten op ons eigen VoIP platform. Het grote voordeel hiervan is dat we dit platform zelf hebben ontwikkeld en het in eigen beheer hebben. Het platform staat veilig in vijf verschillende datacenters en onze technische specialisten monitoren 24/7 over de telefoniediensten. Op die manier weten we zeker dat we jou de maximale betrouwbaarheid kunnen bieden.

9. Oproepen bij calamiteiten direct omgeleid naar uitwijklocatie of mobiel nummer

Wanneer je telefooncentrale is aangesloten op een SIP Trunk, komt er een nieuwe functie bij. Hiermee kun je oproepen direct doorsturen naar een uitwijklocatie of een mobiel nummer, zodat je altijd bereikbaar blijft.

Heb je na het lezen van de voordelen nog vragen over SIP Trunking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Kennisbank overzicht

Meer informatie over de SIP Trunk abonnementen?

Klik hier